Een nagenoeg lege bus rijdt door de Windmolenbroek in Almelo. Zonde, vindt buurtbewoner Peter Tuinman, die hierover al meermaals, tevergeefs, aan de bel trok.
Volledig scherm
PREMIUM
Een nagenoeg lege bus rijdt door de Windmolenbroek in Almelo. Zonde, vindt buurtbewoner Peter Tuinman, die hierover al meermaals, tevergeefs, aan de bel trok. © Lenneke Lingmont

Peter Tuinman (66) uit Almelo is al jaren klaar met de lege bussen in zijn wijk, maar niemand luistert

ALMELO - In Twente zullen, net als dit jaar en vorig jaar, ook in 2022 vermoedelijk minder bussen rijden, anders kan het niet uit. Dat stuit op protest, maar Peter Tuinman uit Almelo wil daarentegen al tien jaar van die bijna lege bussen in zijn wijk af. Hij baalt van de verspilling. Zijn klachten leverden niets op. Brengt corona daar nu verandering in? 

  1. Familie vermoorde Almeloërs vol verdriet en boosheid: ‘Hij heeft ze niet vermoord, het systeem heeft dat gedaan’
    PREMIUM

    Familie vermoorde Almeloërs vol verdriet en boosheid: ‘Hij heeft ze niet vermoord, het systeem heeft dat gedaan’

    ALMELO - Maral Dermovsesian (52) was een lieve, behulpzame, alleenstaande moeder van twee. Haar tante, Zonund Kardanakyan (70), een zorgbehoevende, vriendelijke weduwe. Ze werden vermoord, in Zonunds flat in Almelo, zonder reden. Het slaat een diep gat in hun familie, die boos en verdrietig tegelijk is. „Een buurman die zijn buurvrouw afslacht… wat voor man is dat?”

In samenwerking met indebuurt Almelo