Pittige dagen voor The Voice-finalist Emma (17) uit Almelo

videoDe finalisten van The Voice, waaronder de Almelose Emma Boertien, worden deze dagen geleefd. Woensdag kwamen ze aan in Hilversum. Donderdag stond de hele dag in het teken van de generale repetitie en ook deze vrijdag is het nog repeteren, repeteren, repeteren. Tot vlak voor de live-show, die om 20.30 uur begint en op RTL4 wordt uitgezonden.

„Het zijn pittige dagen”, zegt een woordvoerder van RTL. „Het lied, licht, geluid. Alles moet perfect zijn. Maar er zitten ook echt wel wat adempauzes voor de kandidaten bij. Als Stef, Daphne of Sophia repeteert, heeft Emma rust.”

Ook de afgelopen weken stonden voor Emma vooral in het teken van de talentenjacht. Ze is al een maand niet naar school geweest, om zich helemaal te kunnen storten op haar muzikale carrière. Dinsdag was ze wel even terug op Het Noordik in Almelo, samen met coach Waylon. Ze kwam er optreden, RTL maakte opnames voor haar promotiefilmpje voor de finale.

Vanavond rond 22.15 uur is de winnaar bekend. En dan begint het eigenlijk pas echt. De winnaar krijgt een platencontract, de verliezend finalisten worden nog even begeleid en moeten daarna op eigen benen staan. 

De Almelose Emma Boertien staat in de finale van The Voice of Holland.
Volledig scherm
De Almelose Emma Boertien staat in de finale van The Voice of Holland. © RTL

In samenwerking met indebuurt Almelo