Een politiebusje houdt maandagavond de wacht bij de woning waar de overval zou zijn gepleegd.
Volledig scherm
Een politiebusje houdt maandagavond de wacht bij de woning waar de overval zou zijn gepleegd. © Henk Van Schuppen

Politie doet onderzoek naar woningoverval Nieuwland in Almelo

ALMELO - De politie heeft maandagavond  na een melding van een woningoverval in Almelo een buurtonderzoek gehouden in de Clematisstraat en Magnoliastraat. De overval zou rond 18 uur zijn gepleegd op een duplexwoning aan de Clematisstraat. Dat is in de Almelose wijk Nieuwland.

Een buurtbewoonster is waarschijnlijk getuige geweest van de vlucht van de mogelijke daders. Terwijl ze een sigaretje rookte op het balkon heeft ze zes jongens zien weglopen. Het groepje liep de Clematisstraat uit en ging de Magnoliastraat in, richting de Deldensestraat.

Getuige

 „Het groepje maakte veel lawaai. Het waren zes jongens. Ik had wel de indruk dat er iets aan de hand  was maar hoorde pas later via facebook dat ik mogelijk getuige was geweest. De politie is hier ook aan de deur geweest en heeft me gehoord.” 

De meeste andere onwonenden van het huis hebben weinig tot niets meegekregen van het incident.  Ze werden pas later gealarmeerd toen de politie met meerdere voertuigen ter plaatse kwam. De politie kon gisteravond geen duidelijkheid geven  over wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning.

In samenwerking met indebuurt Almelo