In Almelo hield de verkeerspolitie een grote aanhangercontrole. Meer dan de helft van de bestuurders werd op de bon geslingerd.
Volledig scherm
PREMIUM
In Almelo hield de verkeerspolitie een grote aanhangercontrole. Meer dan de helft van de bestuurders werd op de bon geslingerd. © Tubantia

Politie ziet veel door de vingers bij grote verkeerscontrole in Almelo, ‘Bij elke aanhanger is wel iets mis’

Oude bankstellen, bouwmateriaal en tuinafval. Vooral in het najaar rijden elk weekend volle aanhangers over de Twentse wegen. De verkeerspolitie bekijkt in Almelo of dat wel veilig gebeurt. Meestal niet, zo blijkt.

 1. Burgemeester Gerritsen sluit bedrijfspand in Almelo, na grote drugsvondst en vuurwapen

  Burgemees­ter Gerritsen sluit bedrijfs­pand in Almelo, na grote drugs­vondst en vuurwapen

  ALMELO - Nadat er drugs zijn aangetroffen in een bedrijfspand aan de Virulyweg, heeft burgemeester Arjen Gerritsen de zaak op slot gedaan. Voor 15 maanden. Het is inmiddels de vierde keer in ruim twee jaar dat op bedrijventerrein Turfkade West om deze reden een pand dichtgaat. Voor burgemeester Arjen Gerritsen heeft de aanpak van ondermijnende criminaliteit prioriteit: „Oplettende inwoners en ondernemers zijn cruciaal.”
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 3. Na tientallen gesprekken en onderzoeken balen buren in Enter nog steeds van komst megaschool: ‘Als inwoner worden we vergeten’
  PREMIUM

  Na tientallen gesprekken en onderzoe­ken balen buren in Enter nog steeds van komst megaschool: ‘Als inwoner worden we vergeten’

  ENTER - De plannen voor de grote gezamenlijke basisschool in Enter liggen er al jaren, en al die tijd is er gedoe over de plek. De gemeente lijkt er inmiddels uit: het gebouw komt aan de Sportlaan. Op nog geen steenworp van de oorspronkelijke locatie. En dat na meerdere, prijzige locatieonderzoeken. Wat vinden de buurtbewoners daarvan? „Tuurlijk ben ik er niet blij mee.”

In samenwerking met indebuurt Almelo