Gymleraar Harry Hemmelder van Het Erasmus kampt met de ziekte ALS, maar hij wil zoveel mogelijk positiefs uit het leven halen met zijn gezin.
Volledig scherm
PREMIUM
Gymleraar Harry Hemmelder van Het Erasmus kampt met de ziekte ALS, maar hij wil zoveel mogelijk positiefs uit het leven halen met zijn gezin. © Emiel Muijderman

Populaire gymleraar Harry uit Almelo zit thuis door ALS, maar zijn school is hem niet vergeten

ALMELO - Hij staat al anderhalf jaar niet meer voor de groep, maar Het Erasmus laat Harry Hemmelder (61) niet zomaar gaan. De gymdocent kampt met de ongeneeslijke ziekte ALS en moest zijn fluitje noodgedwongen aan de wilgen hangen. De school komt volgende week in actie tegen ALS. De sportdag vormt ook zijn afscheid. „Ik had niet anders verwacht van die warme, lieve school.”

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”

In samenwerking met indebuurt Almelo