In september 2011 zijn bestuurders en projectleider blij, het project Almelo - de Haandrik begint. Ze proosten op het project tijdens een vaartocht over het kanaal.
Volledig scherm
PREMIUM
In september 2011 zijn bestuurders en projectleider blij, het project Almelo - de Haandrik begint. Ze proosten op het project tijdens een vaartocht over het kanaal. © frank uijlenbroek

Reconstructie van drama langs kanaal bij Almelo: 300 gezinnen slachtoffer

GEERDIJK - Driehonderd gezinnen liggen ’s nachts wakker van de schade aan hun huis. Ontstaan sinds de provincie Overijssel het kanaal Almelo - de Haandrik liet uitbaggeren. De provincie zet alvast miljoenen apart. Wat ging er mis? Reconstructie van een kanaaldrama.

Het cruiseschip Organza vaart op 23 september 2011 over het kanaal Almelo-de Haandrik. Trotse bestuurders en projectleiders heffen op het achterdek het glas. Het gaat eindelijk beginnen: de grote opknapbeurt voor het kanaal. Als het karwei straks klaar is kunnen er schepen van 700 ton over het water, dat scheelt 35 vrachtwagens op de weg. Het is een innig gekoesterde wens van bedrijven langs het kanaal.

  1. ‘Corona brengt ook ongekende creativiteit in Almelose ondernemers naar boven’
    PREMIUM

    ‘Corona brengt ook ongekende creativi­teit in Almelose onderne­mers naar boven’

    ALMELO - De coronacrisis is bepaald geen pretje. Zeker niet voor ondernemers met een eigen horecagelegenheid of winkel. Toch maakt de situatie ook een ongekende creativiteit los bij diezelfde mensen. Ondernemers gooien hun bedrijfsvoering compleet om, zodat ze toch door kunnen. Onder meer Petra Dijkstra van Stichting Almelo Promotie werkt hard om al die initiatieven op een rijtje te zetten op het webplatform Samen Sterk.

In samenwerking met indebuurt Almelo