Restaurant Kreta bestaat 25 jaar. Gabriël Urucoglu (rechts) en zijn broer en mede-eigenaar Stefan in het vernieuwde interieur.
Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant Kreta bestaat 25 jaar. Gabriël Urucoglu (rechts) en zijn broer en mede-eigenaar Stefan in het vernieuwde interieur. © Lenneke Lingmont

Restaurant Kreta in Almelo ‘viert’ 25-jarig bestaan: ‘Hadden in begin nul omzet, net als nu’

ALMELO - Restaurant Kreta in Almelo bestaat 25 jaar, maar feest is het niet. Net als in de lastige beginjaren is de omzet gelijk aan nul. Toch is ‘het restaurant met die fabriekspijp’ in no-time uitgegroeid tot een begrip in Almelo. Over een sprong in het diepe, trotse ouders en waar die naam Kreta nou eigenlijk vandaan komt.

 1. Xander de zwerver (39) laat zich niet verjagen uit de oude weverij in Almelo: ‘Ik heb zelfs de muren gestuukt!’
  PREMIUM

  Xander de zwerver (39) laat zich niet verjagen uit de oude weverij in Almelo: ‘Ik heb zelfs de muren gestuukt!’

  ALMELO - Bijna een half jaar woont hij er. De hand van zwerver Xander (39) is al duidelijk zichtbaar. Gekleurde gezichten, David de Kabouter in allerlei varianten en vreemde bouwsels bij de zuidgevel van de oude weverij op Indië. Al dat werk valt straks ten prooi aan de slopershamer. Net als het gammele complex dat Xander als zijn thuis beschouwt. „Laat ze maar komen. Ik ga hier niet weg.”
 2. Dankbare ex-patiënt Gerard (59) geeft ic-personeel in Almelo blauwe bessen: ‘Ze namen alle tijd voor me!’
  PREMIUM

  Dankbare ex-pa­tiënt Gerard (59) geeft ic-personeel in Almelo blauwe bessen: ‘Ze namen alle tijd voor me!’

  ALMELO/VRIEZENVEEN - Tot drie keer toe werd hij getest op corona. Bessenteler Gerard Vrielink, eigenaar van de Grenftenhoeve in Vriezenveen. Hij belandde op de intensive care van het ziekenhuis in Almelo. Daar bleek dat hij de ziekte van Weil had. Gisteren trakteerde hij het ziekenhuispersoneel op bakjes met bessen. Als bedankje. „Het personeel was zo ontspannen, zo relaxt. Ze nemen alle tijd voor je.”

In samenwerking met indebuurt Almelo