Rookmelders deden het niet in appartement in Almelo waar dode man werd gevonden

videoALMELO - In het appartement in Almelo waar dinsdagavond een man om het leven is gekomen bij een brand heeft de brandweer twee rookmelders aangetroffen. „Maar ze deden het allebei niet”, aldus een woordvoerder. Het slachtoffer is de 67-jarige bewoner van het appartementencomplex Otello aan de Verdilaan. De man was zorgbehoevend en meed contact met andere bewoners van het complex.

Dinsdagavond kort na zes uur zag een buurman rook uit het appartement komen en hij belde de brandweer. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Helaas was de bewoner al overleden, aldus de brandweer. De politie heeft woensdag onderzoek gedaan in de woning. De politie sluit brandstichting uit. 

  1. Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisseling
    PREMIUM
    Column

    Almelo moet gaan voor droneshow tijdens jaarwisse­ling

    Een drone van de brandweer stortte vorig weekeinde neer in het Sluitersveld. Gelukkig raakte niemand gewond. Het was een lullig incident in de zoektocht naar een vermiste man. Drie dagen later kwam de gemeenteraad met het idee om de jaarwisseling in de stad op te sieren met een droneshow. Die timing leek wat ongelukkig. Maar geen nood. Naar verluidt worden de drones van de plaatselijke brandweer niet ingezet bij een mogelijke hightechlichtshow tijdens de viering van oud en nieuw dit jaar in Almelo.

In samenwerking met indebuurt Almelo