De geplande bungalows aan de Haydnlaan.
Volledig scherm
De geplande bungalows aan de Haydnlaan. © Kamphuis Makelaars

Schop voor bouw van 9 woningen in Almelose wijk Aalderinkshoek kan snel de grond in

ALMELO - De nieuwbouw van negen bungalows aan de Haydnlaan in de wijk Aalderinkshoek is een stap dichterbij. Vanuit de gemeente Almelo is geen bezwaar tegen het nieuwbouwproject ‘De Symfonie’ op de locatie van de voormalige Pauluskerk. 

De komende weken ligt het nieuwe bestemmingsplan voor het stuk grond aan de Haydnlaan in het Almelose stadhuis ter inzage. Inwoners die bezwaar hebben tegen de plannen moeten in zes weken aan de bel trekken. Als klachten uitblijven, spreekt het college met de Almelose gemeenteraad over de ideeën en wordt er een definitieve klap op de nieuwbouwplannen gegeven. Vervolgens kan de sloop van de Pauluskerk beginnen, om plaats te maken voor de negen bungalows. 

Geen alternatief

Het bouwplan ontstond enkele jaren geleden al, omdat er voor het oude kerkgebouw op de locatie geen toekomst meer leek in te zitten. Verschillende architecten hebben hun licht laten schijnen op de Pauluskerk, maar een verbouwing tot een wooncomplex bleek te lastig. Dat komt vooral door de flinke afmetingen van de oude kerk en de staat van het bouwwerk. Om het gebouw dan maar om te toveren tot winkel- of wijkcentrum, was ook geen optie, omdat die voorzieningen er allemaal al zijn in de wijk. 

Niets doen is volgens de gemeente Almelo geen mogelijkheid, want dan dreigen de oude Pauluskerk en de directe omgeving te verpauperen. 

Alles is al verkocht

Bovendien bestaat er een behoorlijke vraag naar de levensloopbestendige en gasloze woningen die gepland zijn. Alle bungalows in De Symfonie waren in oktober vorig jaar al verkocht, liet Kamphuis Makelaars toen weten. De makelaar verwacht dit jaar te gaan slopen en bouwen op de locatie.  

In samenwerking met indebuurt Almelo