Vader Pieter en dochter Marloes van Smit Tandprothetiek: „Een gebit moet bij de persoon passen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Vader Pieter en dochter Marloes van Smit Tandprothetiek: „Een gebit moet bij de persoon passen.” © Reinier van Willigen

Smit Tandprothetiek in Almelo: ‘Het gebit moet bij de persoon passen’

FamiliebedrijfALMELO - Bij familiebedrijf Smit Tandprothetiek aan de Bornerbroeksestraat werken vader Pieter en dochter Marloes zij aan zij aan het maken van protheses. Steeds vaker komen mensen zonder tussenkomst van de tandarts bij hen een gebit ‘shoppen’. Hun hoogste doel? „Dat je van een afstandje niet kunt zien dat iemand een kunstgebit heeft.”

Het is een trend: het Gerard Jolink-gebit. De tanden keurig op een rij. Spierwit en superstrak. Als klanten ernaar vragen worden ze bij Smit op hun wenken bediend. Maar mooi vinden Pieter en Marloes het niet. „Je mist het karakter van de persoon in zo’n gebit. Als je een Rob de Nijs-gleufje hebt of twee scheve hoektanden en je bent aan een kunstgebit toe, dan is een strakke tandenrij ineens een hele overgang. Onnatuurlijk ook. Het mooiste resultaat vinden wij nog altijd een gebit dat precies past bij de persoon.”

  1. ‘Corona brengt ook ongekende creativiteit in Almelose ondernemers naar boven’
    PREMIUM

    ‘Corona brengt ook ongekende creativi­teit in Almelose onderne­mers naar boven’

    ALMELO - De coronacrisis is bepaald geen pretje. Zeker niet voor ondernemers met een eigen horecagelegenheid of winkel. Toch maakt de situatie ook een ongekende creativiteit los bij diezelfde mensen. Ondernemers gooien hun bedrijfsvoering compleet om, zodat ze toch door kunnen. Onder meer Petra Dijkstra van Stichting Almelo Promotie werkt hard om al die initiatieven op een rijtje te zetten op het webplatform Samen Sterk.

In samenwerking met indebuurt Almelo