Spelletje?! FIFA 19 is een bloedserieuze business

Joost zoekt het uitZaakwaarnemers, trainers, mental coaches: computerspel FIFA is allang geen kinderspel meer. Joost Zoekt het Uit over een bloedserieuze business: „160 vingerhandelingen per minuut, dat noem jij geen topsport?”

Toen Heracles-gamer Bryan Hessing onlangs de eredivisiefinale van voetbalgame FIFA haalde, brak hij. „Mijn zoontje is twee jaar oud, vanaf zijn geboorte heb ik veel belangrijke momenten gemist”, snikte hij. „Maar dit maakt het het allemaal waard.”

Wie vermoedt dat het hier om een stukje satire gaat, heeft het mis: de Tukker was bloedserieus. Zelfs op vakanties neemt de eSporter van Heracles zijn spelconsole mee. Dan ‘traint’ hij gewoon door. In de weekenden zondert hij zich af voor zijn game, of reist hij naar toernooien. „Ik oefen zoveel, daar word je bijna bang van”, vatte hij het pakkend samen.

Volledig scherm
Bryan Hessing schreeuwt het uit na een doelpunt in computergame FIFA. Het bleek niet genoeg: de tukker verloor de finale van de eDivisie © Robin Hilberink

Maar een spelletje? 

De wereld rond computerspellen als FIFA en Fortnite neemt steeds grotere vormen aan. Voor de buitenwacht wordt het daardoor ook steeds onbegrijpelijker. Want het is toch maar een spelletje? Deze week vond in een bomvolle studio van FOX Sports de finale van de eDivisie plaats, het landskampioenschap voor FIFA-spelers. De voetbalzender pakte uit met een twee uur durende liveshow.

  1. Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater
    PREMIUM
    ONS DNA

    Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater

    ALMELO - Aanloop hebben Bert en Wil Nakken altijd wel. Vooral in zonnige tijden, wanneer hun planten kleurrijk staan te schijnen en moeiteloos de hele wijk opvrolijken. Het is dan ook een voor deze contreien onalledaagse vegetatie die ze in hun tuin bijeen hebben gebracht. Bananenbomen, agaves, palmen – hoe lang is het nog maar geleden dat van deze planten werd gezegd dat ze zo hoog op de Almelose breedtegraad niet konden groeien?

In samenwerking met indebuurt Almelo