Grootse plannen voor het Stadsmuseum Almelo. Onder de naam Het Stedelijk Museum Almelo wil het museum flink groeien. Aan het roer staan directeur Sigrid Ivo (links) en voorzitter Kees Blok.
Volledig scherm
PREMIUM
Grootse plannen voor het Stadsmuseum Almelo. Onder de naam Het Stedelijk Museum Almelo wil het museum flink groeien. Aan het roer staan directeur Sigrid Ivo (links) en voorzitter Kees Blok. © Lenneke Lingmont

Stadsmuseum wil door als Stedelijk Museum Almelo en flink groeien: ‘Ambities zijn te groot voor dit jasje’

ALMELO - Groot, groter, grootst. De ambities van het Stadsmuseum Almelo gaan door het dak. Onder de nieuwe vlag van Stedelijk Museum Almelo moet er de komende jaren heel wat gebeuren. In heel Nederland moet de naam straks op ieders lippen branden. „Dat kan ons lukken.”

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  16

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 2. Werkstraffen voor eigenaren Autodemontage Almelo die naar Irak vluchtten

  Werkstraf­fen voor eigenaren Autodemon­ta­ge Almelo die naar Irak vluchtten

  ALMELO - Harout B. (44) en Karwan H. (45), de eigenaren van Autodemontage Almelo (ADA), namen het risico dat hun bedrijf failliet ging toen ze rond Pasen 2013 in een geleasede Porsche Cayenne stapten en naar Irak reden. Het winstmakende ADA stond na gedoe met de bank en een veel duurder uitgevallen prestigieus nieuwbouwproject aan de rand van de afgrond. Dat zegt de rechtbank in Almelo die de twee eigenaren maandag veroordeelde tot een werkstraf van 180 uur. Tegen de twee waren celstraffen van een jaar geëist.

In samenwerking met indebuurt Almelo

 1. 'Ik zou ook geen eentje invullen op het Toto formulier'
  Play

  'Ik zou ook geen eentje invullen op het Toto formulier'

 2. Explosies bij school in Kaboel: 55 doden en 150 gewonden
  Play

  Explosies bij school in Kaboel: 55 doden en 150 gewonden