Sigrid Ivo, directeur Stedelijk Museum Almelo en curator Derek Westervelt vergapen zich aan de sneakers voor de tentoonstelling Sneaky Shoes.
Volledig scherm
PREMIUM
Sigrid Ivo, directeur Stedelijk Museum Almelo en curator Derek Westervelt vergapen zich aan de sneakers voor de tentoonstelling Sneaky Shoes. © Emiel Muijderman

Stedelijk Museum Almelo blijft krap bij kas maar hoopt met Sneaky Shoes te scoren

ALMELO - Het Stedelijk Museum Almelo – voorheen Stadsmuseum – is op zoek naar een grotere locatie. Dat valt echter niet mee, want er moet in drie jaar een halve ton worden bezuinigd. Met de vrijdag geopende tentoonstelling Sneaky Shoes hoopt het museum de bezoekersaantallen flink op te krikken.

  1. Ronald Cornelissen gaat door tot hij er bij neer valt; priester zijn is het mooiste wat er is
    PREMIUM

    Ronald Cornelis­sen gaat door tot hij er bij neer valt; priester zijn is het mooiste wat er is

    RIJSSEN/WIERDEN/NIJVERDAL - Als jochie speelde hij al kerkdiensten na met een handdoek om zijn schouders gespeld. Een pepermuntje of tuc diende als hostie. De roeping om pastoor te worden liet Ronald Cornelissen nooit meer los. Terwijl hij niet eens zo vroom was. Afgelopen dinsdag vierde de voorzitter van de Sint Marcellinusparochie zijn 25 jaar priesterschap thuis in Lettele. „Ik ben ontzettend verrast en overrompeld tot tranen toe.”

In samenwerking met indebuurt Almelo