Volledig scherm
PREMIUM
Almelo - Creatieve manier om je planten te beschermen tegen de winter. © RIKKERT HARINK

Tropisch Almelo: paraplu’s moeten palmen beschermen tegen regenwater

ONS DNAALMELO - Aanloop hebben Bert en Wil Nakken altijd wel. Vooral in zonnige tijden, wanneer hun planten kleurrijk staan te schijnen en moeiteloos de hele wijk opvrolijken. Het is dan ook een voor deze contreien onalledaagse vegetatie die ze in hun tuin bijeen hebben gebracht. Bananenbomen, agaves, palmen – hoe lang is het nog maar geleden dat van deze planten werd gezegd dat ze zo hoog op de Almelose breedtegraad niet konden groeien?

„Valt mee”, volgens Bert Nakken, huisschilder toen hij nog werken moest. Gewoon er goed voor zorgen. Wat hem in deze tijd van het jaar er toe brengt de palmen in de voortuin van een paraplu te voorzien. Loopt er te veel regenwater in, dan rot-ie zo weg en sterft. „Wat natuurlijk doodzonde is. Ben je tien, vijftien jaar met zo’n boom bezig, dan ben je er zuinig op.”

  1. Almelose seksdate liep uit de hand, verdachte moet voor straf werken

    Almelose seksdate liep uit de hand, verdachte moet voor straf werken

    ALMELO - Mishandelde Patrick G. (36) uit Almelo in juni 2018 een uit Zutphen afkomstige vrouw en hield hij haar tegen haar zin vast in zijn woning? Of was er sprake van een heftige seksdate waarbij de nodige drugs gebruikt werd? Voor officier van justitie Eddie Leunk is het duidelijk, wat hem betreft liep een geplande seksdate uit de hand en eindigde in geweld en vrijheidsberoving. Leunk eiste een werkstraf van 160 uur en 114 dagen voorwaardelijke celstraf tegen G.

In samenwerking met indebuurt Almelo