Onbekenden kijken uitgebreid naar binnen bij het Multimedia Center in Almelo, een nacht vóór de inbraak.
Volledig scherm
Onbekenden kijken uitgebreid naar binnen bij het Multimedia Center in Almelo, een nacht vóór de inbraak. © Multimedia Center

Twee onbekenden snuffelden rond bij Multimedia Center Almelo in nacht voor inbraak

ALMELO - De inbreker die in de nacht van woensdag op donderdag vorige week tien laptops uit het Multimedia Center op de Woonboulevard roofde, is nog niet gepakt, maar wel wordt langzaam meer duidelijk over het verloop van de daad.  

Ondernemer Lars Elferink heeft wel beelden vrijgegeven van de inbraak en die op Facebook geplaatst. Daarin zijn ook opnames te zien van een nacht eerder, waar rond half 5 twee vermomde personen erg veel interesse in het winkelpand lijken te hebben. 

„Je weet het natuurlijk niet zeker, maar het is wel opvallend dat er midden in de nacht, zo vlak voor de inbraak, twee mensen bij onze winkel rondneuzen, terwijl daar toch normaal gesproken niemand is”, zegt Elferink.

Onbehouwen

Op de beelden van de inbraak zelf is ook goed te zien hoe onbehouwen de dief te werk gaat. 

„Wie wat gezien heeft, moet zijn verhaal bij de politie doen”, roept de ondernemer op. De politie is nog druk met het onderzoek en probeert zoveel mogelijk camerabeelden uit de omgeving te bekijken. 

Lars Elferink in het winkelpand, waar hij net een paar dagen voor de inbraak naartoe was verhuisd met zijn Multimedia Center.
Volledig scherm
Lars Elferink in het winkelpand, waar hij net een paar dagen voor de inbraak naartoe was verhuisd met zijn Multimedia Center. © Frans Nikkels

In samenwerking met indebuurt Almelo