Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo wil dat minister Hugo de Jonge terugkomt op zijn uitspraken over de rol van de burgemeesters in de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo wil dat minister Hugo de Jonge terugkomt op zijn uitspraken over de rol van de burgemeesters in de coronacrisis. © Emiel Muijderman

Twentse en Achterhoekse burgemeesters woest over uitspraak De Jonge: ‘Dit doet zeer veel pijn, dat is geen waardering voor ons harde werk’

ALMELO/WINTERSWIJK/BORCULO - De uitspraak van demissionair minister Hugo de Jonge dat burgemeesters te weinig hebben gedaan om een derde coronagolf te voorkomen, valt volledig verkeerd in Oost-Nederland. Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo noemt het ‘een trap na aan de burgemeesters en veiligheidsregio’s’.

  1. Intocht Sinterklaas een ‘duivels dilemma’ door corona? De risico’s zijn toch duidelijk
    PREMIUM
    column

    Intocht Sinter­klaas een ‘duivels dilemma’ door corona? De risico’s zijn toch duidelijk

    ALMELO - Het was me het weekje wel. Zelden zorgde een nieuwsverhaal dit jaar voor zoveel woedende reacties als de mededeling dat de sinterklaasintocht binnenkort gebonden is aan coronamaatregelen. ‘Blijf van een kinderfeest af’, was de gemeenschappelijke boodschap. Helaas – maar inmiddels niet meer verrassend - gelardeerd met vreselijke verwensingen en andere scheldpartijen.

In samenwerking met indebuurt Almelo