Dj Bram Weys in actie in betere tijden.
Volledig scherm
Dj Bram Weys in actie in betere tijden. © Bram Weys

Uitgaan mag niet, maar daar hebben deze dj’s uit Almelo wat op gevonden

ALMELO - De horeca zit dicht. Stapavonden zijn uit den boze in coronatijd. Dus zitten ook de dj’s van uitgaansgelegenheden in Almelo thuis. Toch gaan ze zich zaterdagavond laten horen. Om Almeloërs weer een beetje feestgevoel te bezorgen en de horeca-ondernemers een hart onder de riem te steken. Op de radio, internet en tv. 

Het idee komt uit de koker van dj Bram Weys. De diskjockey uit Almelo is een graaggeziene gast in de Almelose horeca. Weys weet inmiddels hoe hij het uitgaanspubliek flink op moet zwepen met de juiste beats, catchy melodietjes en stampnummertjes. 

Treuren

„En ik heb nu helaas weinig te doen”, zegt hij. „Het uitgaansleven ligt compleet stil, dus mijn klussen buiten de deur ook. Zowel het draaien in de horeca als de workshops die ik op scholen geef.”

Quote

Het uitgaansle­ven ligt stil, dus mijn klussen buiten de deur ook. Zowel het draaien in de horeca als de workshops die ik op scholen geef

Bram Weys, Dj

Weys kan er om zitten treuren, maar doet dat niet. Integendeel, want zaterdagavond draait hij toch weer aan de knoppen van zijn setje. Net als zijn collega-dj’s Feestnation, Nick Raff, Andre & Andre en Bwess. Met een sympathiek doel voor ogen. 

„Wij kunnen ons wel redelijk redden voor even. De horeca krijgt de echt zware klappen”, geeft de dj aan. „Dus gaan we de Almelose horeca een hart onder de riem steken. Muzikaal, want dat is waar we het beste in zijn.”

AAFM

Het dj-gezelschap draait zaterdag vanaf 20.00 uur één voor één plaatjes en eigen mixen in de studio van de lokale radiozender AAFM. Via de radio, televisie (AAVISIE) en internet kunnen uitgaansliefhebbers meekijken en, eventueel, thuis een dansje wagen. 

„Met die actie willen we aandacht vragen voor de Almelose horeca. Je kunt nu online waardebonnen aanschaffen voor eet- en drinkgelegenheden, die je na de coronacrisis kunt verzilveren. Als iedereen dat nou in grote getale doet, blijft de schade misschien beperkt.” Dus de dj’s draaien zeker niet alleen voor zichzelf. „Zeker niet. We hebben van al die kroegen en restaurants de kans gekregen om ons ding te doen. Nu vragen wij aandacht voor hen.”

Vervolg

Als de avond succesvol uitpakt, plakken de plaatjesdraaiers er mogelijk een vervolg aan. „Hoe precies weten we nog niet. We gaan eerst bij AAFM aan de slag, maar misschien kunnen we de volgende keer wel bij het Hookhoes of in The Shamrock draaien. Dat gaan we wel proberen. Dan kunnen we de vertrouwde cafés ook weer even aan het publiek laten zien.”

Livestream & waardebonnen

Wie de Almelose horeca-ondernemers wil steunen en de livestream zaterdag wil volgen, kan terecht op de website: www.steunhorecaalmelo.nl. Waardebonnen zijn onder meer te verkrijgen via de site: www.helpdehoreca.nl. 

  1. Autozaak AutoVen Almelo al na vier maanden gesloten, politie onderzoekt ‘schimmige praktijken’
    PREMIUM

    Autozaak AutoVen Almelo al na vier maanden gesloten, politie onderzoekt ‘schimmige praktijken’

    ALMELO/BORNE/ENTER – Autobedrijf AutoVen is uitgelopen op een fiasco. De zaak aan de Twentelaan in Almelo is al na vier maanden gesloten. Rudy en Harriëtte van de Ven zijn naar eigen zeggen met de verkeerde mensen in zee gegaan. Die personen betichten op hun beurt het autobedrijf van allerlei duistere zaakjes. De politie heeft het in onderzoek en kwam deze vrijdag bij het Enterse bedrijf van Van de Ven in actie wegens een bedreiging.

In samenwerking met indebuurt Almelo