Volledig scherm
De plaatselijke musicalgroep Servus Junior zorgde zondag voor de nodige positieve energie tijdens de deels verregende Uitmarkt in Almelo. © Emiel Muijderman

Uitmarkt Almelo toch nog goed bezocht

ALMELO - Even lijkt het erop dat de Uitmarkt in het hart van Almelo deze zondag in het water gaat vallen. Maar na een aarzelend begin, breken toch de eer winkelend publiek geniet zichtbaar van de diverse uiteenlopende muzikale acts. 

Er wordt meegeklapt en meegezongen met shantykoor De Oostvaarders uit Almelo. En musicalgroep Servus Junior gooit hoge ogen met de jonge zang- en danstalenten die ze in huis hebben.

Tussenstop

Harry en Nel Koopmans uit Leeuwarden zitten op het terras en genieten van een warme kop koffie.„We zijn op weg naar Dinkeloord en vieren daar een paar dagen vakantie. Omdat we lazen dat in Almelo een Uitmarkt was, maken we hier nu een tussenstop. Want waar muziek is, daar zijn wij ook,” vertelt Nel. Het echtpaar treedt namelijk zelf ook op als zangduo onder de slogan ‘weet je nog wel met Harry & Nel’ in Nederland, Duitsland en Spanje. „We komen graag in deze streek. De mensen zijn hier allemaal zo gezellig en aardig. Ze hebben niet dat hele chique, iedereen is heel gewoon.”

Positieve energie

Ondertussen treedt de musicalgroep Servus Junior op met een nummer uit de musical Annie. De theatergroep bestaat uit dertig kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar. Op het moment dat ze het nummer ‘een dag zonder lach is niet compleet’ inzetten, breekt de zon door. Het koor vertolkt het nummer vol overgave en met een aanstekelijk enthousiasme. „Alsof het zo heeft moeten zijn,” zegt één van de toeschouwers met een glimlach. „Die positieve energie van het liedje werkt aanstekelijk op de weergoden.”