Volledig scherm
Verkeersregelaar © ANP

Verkeersregelaar (38) uit Almelo gewond nadat motor bewust op hem in rijdt

VIJFHUIZEN/ALMELO - Een 38-jarige verkeersregelaar uit Almelo is vrijdagochtend gewond geraakt nadat hij is aangereden door een motorrijder in het Noord-Hollandse Vijfhuizen. De man raakte door de botsing korte tijd buiten bewustzijn, de politie is op zoek naar de motorrijder.

Het incident gebeurde om 10.50 uur op de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen, waar de Almeloër het verkeer stond te regelen vanwege een afgesloten weghelft door werkzaamheden. De verkeersregelaar kreeg van een collega aan de andere kant van de wegversmalling door, dat een motorrijder zijn stopteken had genegeerd en in de richting van de Almeloër reed. 

Gas bij

Toen de motorrijder inderdaad zijn kant op kwam, gaf de Almelose man hem nogmaals een stopteken. In plaats van te stoppen gaf de motorrijder echter nog meer gas en reed hij in het voorbijgaan tegen de verkeersregelaar aan. De Almeloër kwam ten val en raakte even buiten bewustzijn.

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van het incident in Noord-Holland en heeft een kort signalement van de motorrijder verspreid. De man reed op een oud model motor en droeg een groengekleurde jas en een model pothelm. Weggebruikers die iets hebben gezien kunnen zich melden via 0900-8844. Het is niet bekend hoe het nu met de Almelose verkeersregelaar gaat.