Joke Vermeulen werd als kind in het klooster van Goede Herder in Almelo geplaatst. Ze zat er hele dagen achter een naaimachine.
Volledig scherm
PREMIUM
Joke Vermeulen werd als kind in het klooster van Goede Herder in Almelo geplaatst. Ze zat er hele dagen achter een naaimachine. © Emiel Muijderman

Voor uitgebuite Joke (67) is een monument genoeg erkenning voor de ‘Almelose hel op aarde’

Het hen aangedane leed is er niet mee uit te wissen. Maar met de onthulling van een monument komt er voor een paar honderd vrouwen wel erkenning van de uitbuiting, die ze als kind ondergingen bij de Zusters van de Goede Herder, onder meer in Almelo. „Een openlijk excuus. Het is goed zo”, zegt Joke Vermeulen. „Het is tijd om verder te gaan met mijn leven.”

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Almelo