Volledig scherm
PREMIUM
Op basisschool Noorderborch is de komst van peuteropvang flink vertraagd. Op de foto de kleurrijke uitvoering van een dansproject op de school van enkele jaren geleden. © Carlo ter Ellen

Voorlopig geen peuters bij Almelose De Noorderborch

ALMELO - Kinderopvang in basisschool De Noorderborch? Niet als het aan de gemeente Almelo ligt. Het gevolg is dat de geplande start van de peuteropvang in de school voorlopig flink is vertraagd. Het bestuur van de scholenkoepel Quo Vadis, vindt het jammer.

Het plan om een eigen kinderopvang te beginnen ontstond bij Quo Vadis twee jaar geleden. Louis van Stiphout, bestuurder bij Quo Vadis, die zestien scholen beheert in Almelo, Deventer, Lochem en Twenterand: „Wij denken dat kinderen gebaat zijn bij een doorlopende ontwikkelingslijn.  De overdracht van peuter naar basisschool is vaak moeizaam. Wij willen graag dat er een gezamenlijke opleiding is. Met één leidinggevende en gezamenlijke vergaderingen. De intern begeleider kan dan al vroeg bij de peuters zien, wie eventueel wat extra aandacht nodig heeft. Zo zien we kansen voor de ontwikkeling van kinderen’’.

In samenwerking met indebuurt Almelo