Volledig scherm
© Lars Smook DTCT

Voorwaardelijke celstraf voor ‘Almelose opa’ na mishandeling met kettingslot

ALMELO - ‘Opa’ Gerrit N. (65) uit Almelo is door de rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en 3 maanden voorwaardelijke celstraf omdat hij op 18 februari vorig jaar de ex van zijn dochter Sandra (38) mishandelde. Sandra werd veroordeeld tot 160 uur waarvan de helft voorwaardelijk. Beiden moeten de ex, die een scheur in zijn schedel en een gebroken voet opliep, 1500 euro schadevergoeding betalen.

De mishandeling gebeurde voor de ogen van het 8-jarige zoontje van Sandra en haar ex. Het jongetje was onbedoeld inzet geworden van de verbroken relatie van zijn ouders. Nadat zijn moeder de relatie verbrak weigerde de vader haar om het zoontje mee te geven. Als het ook na bemiddeling van een wijkcoach en de politie niet lukt wordt het opa te veel. Bij een bezoekje aan de woning van de vader roept hij plots naar dochter Sandra dat ze haar kind moet meenemen. De vader krijgt een duw, gaat om en krijgt van opa twee klappen met een kettingslot.

Stalking 

De relatie van de vrouw werd volgens advocate Sandra Smid gekenmerkt door geestelijk en lichamelijk geweld. En daar lijkt nog geen eind aan te komen, sinds het incident is de vader al twee keer veroordeeld voor stalking en overtreden van contactverboden. Ook lopen er bij de rechtbank nog meerdere procedures over de voogdij.