Volledig scherm

Vrijwilligers Dierenambulance Almelo haken definitief af

ALMELO - Een gesprek tussen opgestapte vrijwilligers van de Dierenambulance Almelo en de Dierenbescherming heeft partijen niet tot elkaar gebracht. ‘Het wantrouwen is alleen maar groter geworden’, aldus ex-vrijwilliger Nicole Hirschberger. 

De Dierenambulance Almelo, ook actief in omliggende dorpen, telde tot voor kort 27 vrijwilligers. Daar zijn er nog 3 van over. volgens Hirschberger. Een slepend conflict, waarbij onder meer drie coördinatoren het veld moesten ruimen, is de oorzaak van de leegloop. Donderdagavond was er in het Ontmoetingscentrum aan de Spoorstraat in Wierden een gesprek tussen de regiomanager van de Dierenbescherming en de voormalige vrijwilligers. Dat heeft niets opgeleverd.

Na tweeënhalf uur praten zijn de opgestapte vrijwilligers diep teleurgesteld en gefrustreerd huiswaarts gekeerd, vertelt  Hirschberger. „Eén van de vrijwilligers was zelfs zo boos dat ze midden in de zaal haar uniform heeft uitgetrokken en ingeleverd. Van de drie vrijwilligers die over zijn gebleven hebben er twee geen rijbewijs”, weet Hirschberger.  De ex-vrijwilligers wilden weten waarom de hoofdcoördinator is ontslagen. „De echt reden is ons niet verteld. Alleen smoesjes en leugens”, beweert Hirschberger. Nadat de vrijwilligers het thuishonk van de Dierenambulance aan de Aadijk kwijt raakte, vanwege asbestgevaar, stapte de groep op. „Dat was voor ons de druppel die de emmer deed overlopen. Er is veel meer aan de hand bij de Dierenambulance. We konden niet goed voor de dieren zorgen. Het materiaal is niet goed. De twee elektrische ambulances kunnen maar honderd kilometer rijden. Dan kom je in de problemen als je naar Tubbergen moet.”

De Dierenbescherming laat de Dierenambulance Almelo voorlopig met behulp van vrijwilligers uit andere delen van de regio rijden.