Volledig scherm
Woensdag werd een jonge fietser mishandeld door drie jongens aan de Aalderinkssingel. Nu blijkt dat maandagavond een soortgelijk incident zich heeft voorgedaan in dezelfde omgeving, aan de Noordikslaan. © News United

Weer mishandeling fietser (13) in Almelo, politie onderzoekt verband

ALMELO - Een 13-jarige jongen is maandagavond op de Noordikslaan in Almelo van zijn fiets getrokken en mishandeld door drie mannen. Hij werd geschopt en geslagen en moest voor behandeling van verwondingen aan gezicht en benen naar het ziekenhuis. Woensdag was er een soortgelijk incident in de Haghoek.

Volgens de jongen hadden zijn belagers metalen platen en uitsteeksels aan de neuzen van de schoenen. Het incident deed zich voor ter hoogte van de rotonde bij de scholengemeenschap Het Noordik. De politie is bij de jongen thuis geweest om het verhaal op te tekenen. Ook zijn beelden bekeken bij Het Noordik maar daar was het incident niet op te zien. Er zijn geen getuigen. Er is een medisch rapport opgemaakt in het ziekenhuis. 

Aalderinkssingel

Het voorval doet denken aan de mishandeling van woensdagmiddag, twee dagen later dus, op het fietspad van de Aalderinkssingel. Ook daar werd een jonge fietser tegen de grond gewerkt en in elkaar geslagen. Omstanders zijn het slachtoffer te hulp geschoten en er zijn filmbeelden gemaakt die de politie heeft onderzocht. De minderjarige verdachten hebben zich gemeld bij de politie en zijn weer op vrije voeten. 

De politie onderzoekt of de verdachten van de mishandeling van woensdag ook te maken hebben met het in elkaar slaan van de jongen maandag op de Noordikslaan. Ook wordt afgewacht of een bekende van het slachtoffer wellicht beeldmateriaal heeft van de mogelijke verdachten. Als het slachtoffer de dader(s) herkent kan dat volgens de politie bij een eventuele aangifte worden gevoegd waarna nader onderzoek mogelijk is.