Volledig scherm
Het pand van de Rechtbank Overijssel in Almelo. © Lars Smook

Werknemer vroeg faillissement BPMO Almelo aan

ALMELO - Het faillissement van het bedrijf BPMO Academy is aangevraagd door een werknemer.  Dat zegt curator Gerrit Beekman van het bedrijf dat vorige week door de Rechtbank Overijssel failliet is verklaard. 

Eerder dit jaar kwam het bedrijf in het nieuws omdat ze een verdieping hadden gehuurd van een groot kantoorpand annex bedrijfsverzamelgebouw op de hoek van de Brug- en de Boddenstraat. Zover is het echter nooit gekomen.

De activiteiten van het bedrijf waren al enige tijd gestaakt omdat de eigenaren het onderling niet met elkaar eens waren, zegt de curator. Beekman weet niet waar de ruzie over ging, „ik heb een van de eigenaren gesproken, de ander niet.” Beekman kan niet aangeven hoe lang het bedrijf heeft bestaan: „ik heb iemand gesproken, maar die is later ingestapt toen het bedrijf al bestond.” 

De opleidingen van BPMO Academy waren onder meer bedoeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door een opleiding bij het Almelose bedrijf te volgen zou dat de kansen van de cursisten op de arbeidsmarkt vergroten. Een van de opdrachtgevers voor de cursussen was uitkeringsinstantie UWV. Beekman is nog aan het uitzoeken hoeveel mensen precies bij het bedrijf werkten. „Dat is nog een beetje onduidelijk omdat er meer vennootschappen waren”, zegt de curator.

  1. Groei van designer-outletwebshop Otrium positief voor XL Businesspark in Almelo
    PREMIUM

    Groei van designer-outletweb­shop Otrium positief voor XL Busi­nesspark in Almelo

    ALMELO - Almelo spint garen bij de snelle groei van de designer-outletwebshop Otrium. Sinds enkele weken wordt de verzending van kleding voor Otrium binnen Europa verzorgd door Bleckmann Fashion & Lifestyle Logistics op regionaal bedrijventerrein XL Businesspark. Kleding van bekende merken als G-Star, Björn Borg, Pepe Jeans, Asics, Floris van Bommel en Marlies Dekkers wordt bij Otrium stukken goedkoper verkocht. De populariteit van het merk heeft ook positieve gevolgen voor de werkgelegenheid bij de Twentse logistiek dienstverlener.