Volledig scherm
MFA Eninver is uitgekozen als de locatie voor het wijkteam voor inwoners uit de Aalderinkshoek en Kerkelanden. © Emiel Muijderman

Wijkteams vanaf 2 maart 2020 aan de slag op zes locaties in Almelo

De locaties waar in maart 2020 de zes wijkteams aan de slag gaan, zijn bekend. Het project vormt een vervolg op een succesvolle proef in de wijken Nieuwstraatkwartier en Windmolenbroek.

Jeroen de Kleine
Almelo

De gemeentelijke wijkteams bestaan onder meer uit een wijk- en werkcoach, een schuldenspecialist en intakers. Intakers voeren de eerste gesprekken met bezoekers en verwijzen ze door naar de coaches. Met deze aanpak wil de gemeente aanspreekpunten dichtbij inwoners brengen. 

Zes gebieden

De gemeente Almelo verdeelt Almelo daarvoor in zes gebieden. De wijkteams gaan voor de centrumbewoners, mensen uit het Noorderkwartier en Aadorpers aan de slag in het havenblok aan de Klara Zetkinstraat. Wijkbewoners uit De Riet en Hofkamp kunnen aan de Biezenstraat te recht. Voor de wijken Sluitersveld en Schelfhorst wordt een ruimte in De Trefhoek ingericht. MFA Eninver dient als thuis van het wijkteam Aalderinkshoek en Kerkelanden. De Almeloërs uit de Ossenkoppelerhoek en het Nieuwstraatkwartier mogen zich melden in De Driehoek. Voor de inwoners uit de Windmolenbroek en Bornerbroek blijft het medisch centrum aan de Zeearend in gebruik. 

Hagedoorn

In dat rijtje mist de Hagedoornschool, van waaruit tijdens de proef gewerkt werd. „Er moet ruimte zijn voor deze teams om hun werk te kunnen doen”, zegt wethouder Eugène van Mierlo. „Ook is het van belang om voldoende parkeerruimte voor bezoekers te hebben en de werkplekken moeten voldoen aan alle arbo-eisen. Dat we vanuit De Hagedoorn naar De Driehoek verhuizen, heeft er puur mee te maken dat die locatie beter aan die eisen voldoet.”

Almelo wil 500.000 euro reserveren om alle locaties geschikt te maken voor de komst van de wijkteams.