Ninos Malki (links) bezorgde dertig gerechten aan de nachtploeg van de spoedeisende hulp in Almelo. En daar kreeg hij een klein beetje hulp bij.
Volledig scherm
Ninos Malki (links) bezorgde dertig gerechten aan de nachtploeg van de spoedeisende hulp in Almelo. En daar kreeg hij een klein beetje hulp bij. © Matador

Ziekenhuis in Almelo overladen met presentjes: ‘Zijn echt overdonderd’

ALMELO - Ze bedanken niet iedereen persoonlijk. Uit angst dat ze misschien iemand vergeten. Medewerkers van ziekenhuis ZGT in Almelo worden overladen met lieve woorden en presentjes, van mensen en bedrijven die op die manier hun waardering willen uiten voor het werk van het ziekenhuispersoneel.

„We zijn overdonderd door alle aandacht die er nu voor ons is”, zegt woordvoerster Jannie Vleerbos van ziekenhuis ZGT. Enkele dagen - of beter gezegd: enkele nachten - geleden bracht Ninos Malki (36) van restaurant Matador uit Hengelo gratis en voor niets dertig gerechten naar de spoedeisende hulp in Almelo. 

Bedoeld voor de nachtploeg. Want ’s nachts kun je bijna nergens eten bestellen. En zo hoefden de medewerkers ook niet overdag al iets te koken, bedacht Malki.

Overweldigend 

„Dat werd heel positief ontvangen”, zegt Vleerbos. Net als al die andere gebaren, zegt ze. „Er zijn mensen die ons vuurwerkbrillen komen brengen, voetbalclub Heracles Almelo meldde zich vorige week om haar communicatiekanalen beschikbaar te stellen voor ons ziekenhuis en een jongen uit Wierden hield een potgrondactie om taart te kunnen kopen voor de verplegers in het ziekenhuis.”

En daar stopt de lijst niet. „Bakkerij Nollen leverde gebak voor alle collega’s, KRO-NCRV-programma Kruispunt bracht evenzoveel rozen en de Almeloopers, een hardloopteam dat geld inzamelt voor mensen met kanker, hing een spandoek met een mooie tekst op onze parkeerplaats.”

Meer mensen blij maken

Malki heeft ondertussen de smaak te pakken. Wie naar de website van zijn restaurant gaat, krijgt meteen het volgende bericht in beeld: ‘Bent of kent u een gezin dat het wat moeilijker heeft?’. 

Wie doorklikt, ziet dat restaurant Matador haar actie uitbreidt. Malki: „Ik wil graag nog meer mensen blij maken in deze moeilijke tijd.”

In samenwerking met indebuurt Almelo