Volledig scherm
© ANP XTRA

15-jarige Alphenaar aangehouden na vechtpartij en mishandeling van agent

UpdateEen 15-jarige Alphenaar is in de Nieuwjaarsnacht aangehouden na een vechtpartij aan de Lange Mare in Leiden. Bij de aanhouding raakte een politieagent zwaargewond.

Bij de vechtpartij waren ook twee jongens van 17 en 18 jaar uit Engeland en een 20-jarige man uit Katwijk betrokken. Tijdens de aanhouding van het viertal liep een agent een breuk aan zijn kuitbeen op. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd en daar geopereerd.

De vier verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en worden verhoord. Zij zitten momenteel nog vast. De politie zoekt getuigen die iets van de vechtpartij of de mishandeling van de agent hebben gezien.

Pijnkreet

Frederik Zevenbergen (VVD), een Lieds raadslid, maakte de mishandeling van de agent toevallig mee. Het raadslid reed die avond mee met de politie en beschrijft in een bericht op zijn Facebookpagina hoe hij vanuit de politiebus moest toekijken hoe de agenten op de vechtpartij afgingen. ,,D. en N. stuiven op de vechtpartij af en vergeten in de drukte de schuifdeur van de bus voor me te openen. Ik zit opgesloten en kan niets doen terwijl de groep uit elkaar stuift. Mijn blik volgt N. die achter een man aangaat die een mep uitdeelt. Opeens zie ik haar stoppen en omdraaien. Tegelijkertijd hoor ik een pijnkreet van D. die door merg en been gaat. Ik zie hem niet meer. Machteloos bons ik tegen het pantserglas van de bus. N. vliegt om de bus heen en we zien D. op de grond liggen met zijn been in een rare hoek. Ze staat er even alleen voor." Later opent een te hulp geschoten arts in opleiding de deur voor Zevenbergen. ,,Ik kan eindelijk uitstappen en N. helpen. Dat is de mensen op afstand houden en de sleutels uit het contact halen." Later wordt de agent meegenomen in een ambulance richting het ziekenhuis. ,,De broeders nemen de zorg over en na een kort onderzoek en een fikse dosis pijnstilling gaat D. op de brancard."