PLUS Verheul in Benthuizen verkoopt handgel voor 16,99 euro.
Volledig scherm
PLUS Verheul in Benthuizen verkoopt handgel voor 16,99 euro. © Sandra Konings

17 euro voor een flesje handgel: ‘Lachwekkend, dit schaadt je merk’

Benthuizenaar Sandra Könings moest even twee keer kijken toen ze zag wat PLUS Verheul in haar dorp rekende voor een flesje handgel. De super rekent 16,99 euro voor de desinfecterende gel (500 milliliter). ,,Ik vond de eieren en het wc-papier al duur geworden, maar dit sloeg alles.” 

Könings besloot een foto van het tafereel op Facebook te zetten. ,,Dit kan toch niet?”, schreef ze. Ook de reacties zijn niet mals. ‘Absurd’ en ‘ronduit schandalig’. 

Trendwatcher Könings vindt de prijs van de handgel, van het Spaanse merk S’nonas, niet meer in verhouding.  ,,Dit moet je niet doen, het is lachwekkend en schaadt je merk. Het is omgerekend veertig gulden. Ik vind dit een hele fijne winkel, ze werken er heel hard en vullen de schappen al om 4 uur 's nachts, begreep ik. Ook tijdens de hamsterpiek waren veel schappen gewoon vol. Maar hier slaan ze een beetje door.” 

Extra partij

PLUS Verheul laat weten dat het hier ‘om hele dure handgel gaat’. ,,Deze hebben we normaal niet, maar we konden een extra partij krijgen. De reacties? Dat valt mee. Ze worden ook wel meegenomen.” 

Hoe duur de ‘Gel Sanitario’ van S’nonas precies is, is moeilijk te zeggen. Op diverse Spaanse en Portugese webshops worden de halvelitervarianten aangeboden voor prijzen tussen de vier en elf euro.