Volledig scherm
© Josh Walet

19-jarige Alphenaar aangehouden na feestavond Bodegraven

De mobiele eenheid moest er gisteravond in Bodegraven aan te pas komen om de rust op de kermis op het Raadhuisplein terug te brengen. Groepjes jongeren gingen met elkaar op de vuist. Een 19-jarige inwoner van Alphen is gearresteerd.

Rond 23.30 uur gisteravond kreeg de politie een melding dat groepjes jongeren overlast veroorzaakten op het kermisplein. De jongeren gingen met elkaar op de vuist. Hierdoor ontstond een grimmige sfeer. Hierop besloot de politie in te grijpen. Iedereen die niet gezellig bij de feesttent stond, werd weggestuurd.

Dreigend

Volgens de organisatie ontstond er op dat moment ‘een situatie die dreigend werd voor de politie en de beveiliging en heeft de politie besloten, om escalatie tegen te gaan, de hulp in te roepen van de ME. Deze heeft de straten in en rond het centrum gecontroleerd en leeggemaakt’, schrijft ze op Facebook.

Uiteindelijk is een 19-jarige Alphenaar aangehouden vanwege verstoring van de openbare orde. De politie verwacht de komende dagen geen andere aanhoudingen te zullen verrichten. Volgens woordvoerder Yvette Verboon zijn er, zover bekend, ook geen vernielingen door de jongeren aangericht.

De organisatie van de kermis, Borftlive, distantieert zich van de forse ongeregeldheden. Ze betreurt het dat ‘een kleine groep mensen, waarvan veel van buiten Bodegraven, het probeert te verpesten voor de mensen die willen genieten van muziek en gezelligheid,’ schrijft ze op Facebook.

Lof

Wat haar betreft lof voor het optreden van politie en de beveiliging. ,,Wij danken de politie, de BOA’s en Kruif Security Service voor hun uitstekende manier van handelen en communiceren.’’

Over het exacte handelen van de politie doet de organisatie geen uitspraken. ‘Zij maakt in deze situaties zelf een professionele keuze.’

Valse start

Borftlive maakte afgelopen weekeinde ook al een valse start. Al op de eerste avond (vrijdagavond) moest van de gemeente het geluid zachter omdat het te hard was. Dit toot groter ergernis van de organisatie.

‘Als men wil dat we meer leven in het dorp creëren dan moet een initiatief als dit niet snoeihard om zeep worden geholpen met plausibele metingen en sancties waardoor voor de organisatie de gehele avond in het teken komt van troubleshooting op een letterlijk onmogelijk beleid.’

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

  1. Leefbaar vraagt debat aan: waarom kan een vanwege ontucht ontslagen leraar toch aan de slag?
    PREMIUM

    Leefbaar Rotterdam: waarom kon vanwege ontucht ontslagen leraar in Boskoop weer aan de slag?

    Als iedereen doet wat hij moet doen, kán een leraar die een zedenmisdrijf pleegt bijna niet aan de slag op een andere school. En toch gebeurde het recent in Rotterdam: een leraar die was ontslagen bij het Wellantcollege in Boskoop omdat hij ontucht had gepleegd met een leerlinge, werd aangenomen bij het Comenius College in Rotterdam. De man is veroordeeld tot een half jaar gevangenisstraf en een beroepsverbod van drie jaar.