Volledig scherm
Kerkdienst in de openlucht tijdens het Zomerspektakel © Josh Walet

6000 bezoekers aan kerkdienst in de openlucht tijdens Zomerspektakel

De openlucht-kerkdienst tijdens het Zomerspektakel in Alphen heeft iets meer bezoekers getrokken dan tijdens de tweede editie: naar schatting meer dan 6000. De openluchtdienst aan de Zegerplas trok vorig jaar zo’n 5500 mensen. 

Dat zegt Ingmar van Veen van het bestuur. ,,Een kleine stijging ten opzichte van vorig jaar, maar het is altijd lastig inschatten. Het was drukker, dus de animo is nog steeds groeiende.”

‘Ken je mij?’  - deels verwijzend naar de Schepper - was het thema van de derde Zomerdienst aan het Meer, naar een nieuw nummer van Trijntje Oosterhuis. Zij bracht het lied vandaag ook ten gehore. ,,Dit jaar was meer sprake van emotie, dat was her en der zichtbaar in het publiek. Dat kregen we ook te horen via sociale media. Het was heel mooi om dit samen te vieren met mensen van welke afkomst dan ook. Je ziet iedereen, niet per se het kringetje van normaal. Daar worden mensen blij van.”

De dienst ging over elkaar kennen en laten kennen, volgens Van Veen. ,,Over openstaan voor je omgeving. Als dat lukt, kan je het opbrengen om hulp te ontvangen.”

Hij looft de nieuwe Zomerdienstband. ,,Frisse jonge mannen en vrouwen die het publiek echt meenamen. Het is een vrij divers publiek, ieder met z’n eigen voorkeur. Iets vinden wat iedereen leuk vindt, lukt niet. Nu nam de band mensen echt mee. De kindertent en de gebarentolk maakten de Zomerdienst compleet.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195