Volledig scherm
Het begin van de bouw aan het Torenpad in 2015. © Pim Mul

Aan de nieuwe wijk in Torenpad-west heeft Boskoop nog helemaal niks

De nieuwbouwwijk Torenpad-west in Boskoop mag er dan prachtig groen en statig uitzien, woningzoekenden in het dorp hebben er niets aan.

De Alphense commissie ruimtelijke zaken heeft deze week het ontwerp voor de nieuwe wijk met 100 huizen zonder pardon van tafel geveegd. Reden: gezien de enorme woningnood kan er veel meer worden gebouwd. Het plan moet goedkoper én er hoort sociale woningbouw in te komen.

Peter Bakker (PvdA) vindt het niet kunnen dat wethouder Gerard van As steeds heeft bezworen dat in elk plan in de gemeente sociale woningbouw moet staan, en dat dit bij Torenpad-west ineens ontbreekt. ,,Wij nemen dat hoog op.” Daar komt volgens Peter Bontekoe (WKB) bij dat de bewoners van de toekomstige wijk straks toch via de Zijde van en naar huis moeten komen.

En dat, zegt Siem Bak (CU), terwijl het station dichtbij is. Verder is het volgens Helma van der Louw (CDA) een gemiste kans dat het fietspad vanaf de Parklaan door de wijk stopt bij de Zinkeling en niet doorloopt naar het Torenpad.

Koopprijzen

En de koopprijzen lopen ‘helemaal uit de hand’, vreest Marijke Kottenhagen (GL). Torenpad-west wordt zo onbereikbaar voor de gemiddelde Boskoper. Een misser, vindt Bas van Polanen (VVD): ,,Er had veel beter moeten worden ingespeeld op de behoefte. Er is een gigantische woningnood.”

Volgens wethouder Leo Maat (GL) is het plan in 2017 juist in samenspraak met de raad omgegooid. Toen is de koers verlegd en het aandeel sociale woningbouw vervallen, omdat er veel bouwplannen voor Boskoop lagen. Hij gaat met vastgoedontwikkelaar AM weer kijken naar de invulling.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195