Volledig scherm
In een eerder ontwerp voor het landgoed aan de Westkanaalweg was nog sprake van 21 woningen. In het jongste plan zijn het er nog maar vier. De aanleg van het landgoed begint waarschijnlijk volgend jaar. © Illustratie Vink Bouw

‘Aanleg landgoed Alphen op z'n vroegst in 2020'

Het lukt initiatiefnemer Vink Bouw niet meer nog dit jaar te beginnen met de aanleg van een landgoed aan de Westkanaalweg, op de grens van Alphen en Ter Aar.

,,Wanneer we kunnen beginnen, hangt onder meer af van het verloop van noodzakelijke ruimtelijke procedures en hoe snel het gaat met de verkoop van de vier geplande woningen’’, legt Bianca Schoenmaker van Vink Bouw uit. De woningen gaan naar verwachting na de zomer in de verkoop. De vraagprijs zal zes tot acht ton zijn, aldus Schoenmaker.

Twee jaar geleden lag er nog een plan om 21 woningen te bouwen op het landgoed, maar dat was tegen het zere been van de Alphense gemeenteraad. Die vond vier woningen de limiet.

Vink Bouw heeft nu alsnog overeenstemming bereikt met de gemeente Alphen over een plan voor het landgoed. Dat zou ongeveer zeven hectare groot moeten worden en overdag toegankelijk moeten zijn voor mensen die er niet komen wonen.

Kavelstructuur

Schoenmaker: ,,We behouden zoveel mogelijk de oude kavelstructuur van de plek waar het landgoed komt. We willen een strook maken die wat dichter bebost is dan de rest, een strook met open land en diverse poelen en een strook met waterpartijen, veel riet en diverse eilanden.’’

In eerdere plannen was ook sprake van horeca (theehuis), maar dit onderdeel is eruit geschrapt.

De grond is nu nog eigendom van Cees Verboom. Hij loopt al vele jaren rond met plannen voor een landgoed. Het komt in de buurt van de plek waar Alphen jaren terug een wandelbos wilde aanleggen. Dat is er echter nooit gekomen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195