Volledig scherm
'Brug in storing' staat te lezen in Boskoop © Peter van den Belt

Abrupte sluiting hefbrug Boskoop maakt veel los: ‘Ik stel crisisplanning op’

reactiesHoutman Logistiek rijdt dagelijks met diverse vrachtwagens in de regio Boskoop voor transporten van planten en bomen, in opdracht van kwekers. Daarbij gaat de rit doorgaans tussen Boskoop-West en Boskoop-Oost en dus over de Boskoopse hefbrug. De transportondernemer is direct teruggekeerd naar zijn bedrijf op het ITC-terrein in Hazerswoude-Dorp, toen het bericht van de brugafsluiting hem bereikte.

Volledig scherm
Jeffrey Houtman © Morvenna Goudkade

,,Ik ben er meteen mee bezig gegaan, hoe we het nu moeten doen met de transporten’’, zegt Jeffrey Houtman (26), eigenaar van Houtman Logistiek. ,,Ik ga vanavond nog mijn klanten informeren en een soort crisisplanning opstellen. Ik denk eraan om een aantal ‘venstermomenten’ in te stellen, waarop de handel verzameld kan worden, dus bepaalde vaste tijden dat we planten ophalen in Boskoop-Oost en Boskoop-West.’’

Het is zaak om zo efficiënt mogelijk te werken, verduidelijkt de transporteur. ,,Niemand heeft er wat aan als we de hele dag gaan omrijden via de N11 over Alphen of via de Coenecoop in Waddinxveen, dan worden het heel dure ritten. Ik ga proberen méér mee te nemen in minder ritten. Meer combineren dus, al kunnen transporten dan soms niet meer zo snel plaatsvinden als gewoonlijk.”

Hij volgt het nieuws over de brugafsluiting op de voet, zegt Houtman. ,,De provincie Zuid-Holland heeft dit per direct besloten. Wij en andere ondernemers zijn nu wel gedupeerd. Ik kan me voorstellen dat er schadeclaims neergelegd gaan worden. Dit gaat hoe dan ook geld kosten.”

Bezichtigingen

Makelaar Benno Houtman denkt na over de gevolgen. Hij heeft morgenochtend een paar bezichtigingen. ,,Als dit morgen nog zo is, loopt heel Waddinxveen vol.’’

Omwonende Sabine van Craeynest: ,,Ik verbaas me dat de brug nog steeds in gebruik is. Er rijden de hele dag vrachtwagens over. Dan slijt die brug wel.”

Luna van Melick kwam met de taxi. ,,Ik moest aan de andere kant zij.n Ik ben blij dat de taxi er was. Het had anders wel anderhalf uur lopen geweest.”