Volledig scherm
De politie doet onderzoek in de Bodegraafse woning waar 23 juni 2018 een dode Pool werd aangetroffen. © Josh Walet

Advocaat verdachte Bodegraafse moordzaak verhoort huisgenoot

De advocaat van Grzegorz K. (35), die ervan wordt verdacht een Poolse man te hebben vermoord in een huis aan de Weeshuisbaan in het Bodegraafse centrum, heeft van de Haagse rechtbank groen licht gekregen om een huisgenoot aan de tand te voelen. De rechters bepaalden ook dat K. voorlopig in de cel blijft.

Het lichaam van de dode Pool (34) werd op 23 juni vorig jaar gevonden in de woning. K. was toen volgens zijn advocaat Johan Mühren al in paniek gevlucht. Hij was bang dat hij de schuld zou krijgen, omdat hij de avond ervoor ruzie had met de overledene en hem twee klappen gaf. ,,Maar dat is niet de doodsoorzaak geweest’’, benadrukt de raadsman. Het slachtoffer zou zijn overleden aan een combinatie van verstikking, letsel op zijn borst en hersenletsel. Nog geen etmaal nadat het lijk was aangetroffen werd K. op een ander adres in het Bodegraafse centrum alsnog opgepakt.

Getrapt

Quote

De politie heeft zich wel heel snel alleen op K. gericht

Advocaat van Grzegorz K.

Mühren wil een huisgenoot van K. en de overledene verhoren om meer duidelijkheid te krijgen over zijn rol. ,,Hij is door de politie al heel snel alleen als getuige aangemerkt, terwijl hij elkaar tegensprekende verklaringen aflegde die bovendien belastend zijn voor mijn cliënt.’’ Zo zou K. volgens de huisgenoot de overledene ook hebben getrapt. Op het lichaam van de dode man zijn afdrukken gevonden die overeenkomen met het profiel van de schoenen die K. droeg. ,,Maar dat betekent nog niet dat hij heeft getrapt’’, benadrukt Mühren. ,,Ik zeg ook niet dat die huisgenoot de dader is. Er kan nog iemand anders zijn die het fatale letsel heeft toegebracht. Maar de politie heeft zich wel heel snel alleen op K. gericht.’’

Mühren vindt het teleurstellend dat K. van de rechtbank nog 90 dagen in de cel moet blijven. ,,Want hij ontkent de dader te zijn.’’ Niettemin wil het Openbaar Ministerie hem vervolgen voor moord. Op 11 april is er nog een tussentijdse rechtszitting, op 8 juli volgt vrijwel zeker de inhoudelijke behandeling. Dan zal Mühren om vrijspraak vragen, kondigt hij aan.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.