Volledig scherm
Raadslid Wil Verschuur (BA). © Martin Sharrott Fotografie

Afschaffen economische commissie EDBA mislukt in Alphen

Een poging van oppositiepartijen D66, RijnGouweLokaal, SP, Beter Alphen en WKB om de economische commissie EDBA af te schaffen, is mislukt. Hun motie haalde donderdagavond geen meerderheid in de gemeenteraad.

De oppositie heeft zich vorige week, tijdens de raadscommissievergadering, uiterst kritisch uitgelaten over de Economic Development Board Alphen (EDBA). Deze publiek-private samenwerking, die sinds 2015 bestaat, slaat een nieuwe weg in. EDBA stopt met het toekennen van subsidies aan bedrijven en wordt een onafhankelijke 'denktank'. De afgelopen jaren zijn er miljoenen in EDBA gestoken, maar de resultaten houden niet over, luidde de kritiek. Ook na een uitleg van de voorzitter en directie, waarin werd benadrukt dat de 35 verstrekte subsidies hebben geleid tot 160 fte's aan werk, was de oppositie niet overtuigd.

Omfloerst

Draai daarom de 'doorontwikkeling' van EDBA terug en werk ook een scenario over de mogelijkheden om het EDBA-werk door ambtenaren te laten doen, was de boodschap van de motie-indieners, aangevoerd door eenvrouwsfractie Beter Alphen van Wil Verschuur. Zij heeft zich in het verleden meermaals kritisch uitgelaten over de 'omfloerste' commissie. Een meerderheid werd bij lange na (9 om 29) niet gehaald.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195