Volledig scherm
Haar van de 10-jarige Victoria is eraf © Teresa Moriana

Alles eraf bij de 10-jarige Victoria: ‘Ik hoop dat ander meisje gelukkig wordt’

Ze bedacht het helemaal zelf, en het moest per se op haar verjaardag gebeuren: de 10-jarige Victoria uit Hazerswoude liet gisteren haar lange haren afknippen voor Stichting Haarwensen. ,,Ik hoop dat een ander meisje heel gelukkig wordt met mijn haartjes.’’ 

Hoe Victoria precies op het idee kwam, weet zelfs haar moeder niet meer. Wel dat haar dochter er al zeker een half jaar mee bezig is. ,,Ze is erg begaan met de wereld. Zo'n soort kind is het gewoon’’, vertelt Teresa Moriana. Victoria noemde haar inzamelingsactie passend ‘Leeuwenmanen voor leeuwinnen’, voor kindjes die door ziekte hun haren kwijtraken. Stichting Haarwensen zamelt haar in, waar vervolgens met de hand pruiken van worden gemaakt. 

Victoria kreeg veel hulp in de aanloop naar knipbeurt. Zo vond de kapster haar actie zo leuk, dat ze Victoria gratis heeft geknipt. Ook de foto die Victoria op haar doneerpagina heeft gebruikt - en in dit artikel staat - is kosteloos gemaakt door Astrid Epping. Zij heeft al aangeboden een nieuwe foto van Victoria te maken over twee weken. 

Quote

Ze vindt het geweldig. Ze zegt dat ze het nu weer laat groeien om het dan weer te doneren

Terese Moriana

Ook heeft ze mensen gevraagd haar te sponsoren. Die inzameling is nog bezig, maar waarschijnlijk kan Victoria binnenkort rond de zeshonderd euro aan Stichting Haarwensen geven, vertelt Moriana. ,,Er heeft een tijdje een spaarpot gestaan bij een delicatessenwinkel in Hazerswoude, waar mensen geld in konden doen en gisteren hebben we de spaarpot bij Bakkerij 't Stoepje opgehaald. Konden zij meteen haar nieuwe korte koppie zien’’, aldus haar moeder. 

Toen Victoria onderweg naar de kapper toch een beetje kriebels kreeg over wat er stond te gebeuren, hoefde ze alleen maar te denken aan al die kindjes die ze zou kunnen helpen met haar haar. Moriana: ,,In de auto vertelde ze dat ze een beetje misselijk was, maar dat was snel weer over. Ze is hier natuurlijk lang mee bezig geweest.’’ Nu, een dag na de daad, blijkt dat ze geen spijt heeft. ,,Ze vindt het geweldig. Ze zegt dat ze het nu weer laat groeien om het dan weer te doneren.’’

Volledig scherm
De 'voor'-foto van de 10-jarige Victoria uit Hazerswoude © Astrid Epping

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195