Volledig scherm
Wethouder Kees van Velzen © Martin Sharrott

Alphen verlengt contracten met welzijnsorganisaties

Boost, Alphen Beweegt en Tom in de buurt kunnen verder met hun activiteiten. De contracten van deze welzijnsorganisaties met de gemeente Alphen zijn deze week verlengd.

Vanuit heel Nederland zijn gemeenten en organisaties geïnteresseerd in de Alphense manier van werken, meldt wethouder Kees van Velzen trots. ,,Wij zijn tevreden over de afgelopen twee jaar.”

De partijen organiseren allerlei activiteiten, vooral voor kwetsbare groepen. Zo zijn er bijvoorbeeld taalcafés om laaggeletterdheid tegen te gaan, maar er zijn ook bijeenkomsten om jongeren én ouderen meer te laten bewegen. ,,We zijn in staat gebleken onze eigen belangen opzij te zetten om samen te werken, dat is de kracht van Tom in de buurt”, reageert Willem Draaisma van Participe.

Eén lijn

Tom in de buurt bestaat uit acht verschillende organisaties, Boost ook. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om de verschillende partijen te laten samen werken. Nu werpt dat zijn vruchten af, zeggen betrokkenen. ,,Het was best ingewikkeld om met acht organisaties op één lijn te komen”, zegt Marie-Louise van Mourik van kinderopvangorganisatie Junis. ,,We moeten mensen nog meer laten zien wat we doen. Dat we mensen in Alphen gelukkiger maken.”

De contracten zijn met twee jaar verlengd, daarna is een nieuwe aanbesteding verplicht. ,,We moeten nu niet achterover leunen”, zegt Van Velzen. ,,De komende twee jaar willen we dat de nadruk komt te liggen op wat we bereikt hebben. We willen nu resultaten zien.”