Volledig scherm
Lachgaspatronen en ballonnen. Foto ter illustratie. © ANP

Alphenaar (22) die rondreed in auto met lachgasballon aan mond ingerekend door politie

Een 22-jarige Alphenaar is in de nacht van zondag op maandag aangehouden door de politie. Hij viel op, omdat hij met een ballon aan zijn mond de auto bestuurde. Toen agenten hem controleerden, bleek dat de man nog een celstraf uit moest zitten.

De man reed zondagnacht rond 01.00 uur op de A4 bij Hoofddorp. Hij kreeg een stopteken, omdat agenten wilden controleren of hij lachgas innam via de ballon. De automobilist reageerde echter niet op het teken van de politie. Pas toen er een tweede politie-auto met sirenes en zwaailichten bij kwam, stopte de auto. De man verklaarde de agenten dat hij zo van de wereld was, dat hij de politie-auto's niet had gezien.

Openstaande gevangenisstraf

De man gaf toe dat hij eerder op de dag een joint had gerookt. Uit een speekseltest bleek dat de man THC had gebruikt, een cannabisstof. De man probeerde agenten vervolgens om de tuin te leiden, door een foto van zijn rijbewijs te laten zien op zijn telefoon. Het bleek echter dat van zijn neef, gaf hij later toe. Uit controle van de echte gegevens bleek de reden dat de man in eerste instantie niet zijn naam wilde geven: hij moest nog een gevangenisstraf uitzitten van 27 dagen.

De man werd direct aangehouden en naar Haarlem gebracht om daar zijn straf uit te zitten. Tegen de Alphenaar wordt een proces-verbaal opgemaakt voor het niet tonen van het id-bewijs, het opgeven van een valse naam en het rijden onder invloed. Het CBR onderzoekt of de man nog wel geschikt is om een auto te besturen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195