Volledig scherm
© ANP

Alphenaar (58) blijft voorlopig vast voor dood zakenpartner

De 58-jarige Alphenaar, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van diens zakenpartner, blijft voorlopig vastzitten. Het voorarrest wordt met 14 dagen verlengd.

Dat heeft de rechter-commissaris besloten. De verdachte werd vanmiddag voorgeleid, nadat hij dinsdagochtend was aangehouden bij zijn bedrijfspand aan de Ondernemingsweg in Alphen.

Een woordvoerder van het OM stelt dat de Alphenaar vast blijft zitten wegens de ernst van de verdenking. ,,Het zou gek zijn als de verdachte in deze situatie na twee dagen alweer op vrije voeten zou worden gesteld.''

Hij blijft in beperkingen, wat wil zeggen dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat en niet met bijvoorbeeld zijn familie. Dit is besloten, zegt de woordvoerder, omdat het onderzoek nog verder gaat. ,,We willen voorkomen dat de verdachte zich vanuit de cel bemoeit met het verdere onderzoek.''

De woordvoerder weet momenteel niet of er nog meer aanhoudingen in de zaak worden verwacht.

Verdenkingen

De verdenking van moord dan wel doodslag zijn de twee zwaarste verdenkingen tegen de Alphenaar. Bij moord is sprake van een vooropgezet plan, bij doodslag is dat niet het geval. Maar justitie gaat niet uit van bijvoorbeeld noodweer; dat de verdachte in een voor hem bedreigende situatie heeft gehandeld.

Het slachtoffer, de 54-jarige Aldrik Frik uit Drieschor, werd vrijdagochtend 3 augustus levenloos aangetroffen in het bedrijfspand van DBF Communicatie aan de Ondernemingsweg in Alphen. De politie deed uitgebreid sporenonderzoek en ondervroeg een week na het incident een groot aantal passanten. Daaruit kwamen 'interessante tips' naar voren.

Aldrik Frik was mede-oprichter van het vertaalbureau DBF Communicatie. Hij had begin juli een bed-and-breakfast in het Zeeuwse Dreischor overgenomen. Hij was net vanuit Leiderdorp daarheen verhuisd. Frik was nog wel werkzaam bij DBF. Frik was in Leiderdorp een geziene vrijwilliger bij de korfbalvereniging Velocitas, waar hij lange tijd een G-team trainde.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.