Volledig scherm
De arrestatie in de Baronie afgelopen mei © Josh Walet

Alphenaar die met pistool dreigde tijdens verkeersruzie blijft vastzitten

Een Alphenaar (24) die bij een verkeersruzie op 27 mei een pistool trok, blijft voorlopig in de cel. Dit heeft de Haagse rechtbank vanmiddag bepaald.

De advocaat van de Alphenaar - beiden waren niet bij de zitting - had schriftelijk gevraagd of de man die het wapen trok de rechtszaak (vrijwel zeker op 20 november) thuis mag afwachten. Volgens de raadsman bestaat de kans dat de straf straks lager uitpakt dan de tijd die zijn cliënt vast heeft gezeten.

De officier van justitie acht die kans juist klein, want hij is van plan zes maanden tot een jaar cel te eisen. Hij noemde het vanmiddag ‘buitengewoon zorgelijk’ dat iemand met een vuurwapen op zak deelneemt aan het verkeer. De Alphenaar heeft al een strafblad, daarom is het Openbaar Ministerie bang voor herhaling.

De 24-jarige en een 27-jarige stadsgenoot mishandelden een man nadat zij in de Hooftstraat op elkaar botsten. Ook richtte één van hen een doorgeladen pistool op het hoofd van het slachtoffer. 

Daarna vluchtten de twee, later werden zij aangehouden in een parkeergarage bij winkelcentrum Baronie. Daarbij losten agenten waarschuwingsschoten. De 27-jarige kwam medio juni vrij, maar moet ook nog voor de rechter komen.