Volledig scherm
Prinses Irene tijdens de voorstelling ter gelegenheid van haar tachtigste verjaardag in Koninklijk Theater Carré. © ANP

Alphens Irenebos komt in Zegerslootgebied

Het IreneBos, dat volgend jaar wordt aangeplant tijdens Nationale Boomfeestdag, komt in het Zegerplasgebied. Dat meldt de gemeente Alphen. Het bos wordt vernoemd naar prinses Irene en is een cadeau van de Stichting Nationale Boomfeestdag. 

De gemeente Alphen had al in de planning staan om het Zegerslootgebied op te knappen. Onderdeel daarvan was ook het aanpakken van het gebied ten noorden van de kinderboerderij. ,,Toen duidelijk werd dat Alphen gastheer wordt van de Nationale Boomfeestdag, hebben we besloten daar dan ook de viering te houden", vertelt Marjet Heins, namens de organisatie.

Vierhonderd

Het gebied is nu nog een vrij ruig stadspark, merkt Heins op. Binnenkort worden de Alphense basisscholen benaderd met de vraag of zij met hun leerlingen mee willen doen aan Boomfeestdag. Volgens het plan worden er vierhonderd bomen geplant. De werkzaamheden verbeteren de natuur van het park en de beleving voor de bezoekers. Het IreneBos beslaat 2000 vierkante meter en bestaat uit een voedselbos, een bijenbos en een klimaatbos. Deze drie onderdelen worden met elkaar verbonden door schelpenpaden en een bomencirkel. ,,Wij kregen het voorstel om het bos te vernoemen naar de prinses. Heel erg leuk natuurlijk.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195