Klimpark Funforest in het Kralingse Bos ter illustratie
Volledig scherm
Klimpark Funforest in het Kralingse Bos ter illustratie © Jan de Groen

Alphens klimpark mogelijk deze maand al open

De aanleg van het nieuwe klimpark bij de Alphense Zegerplas schiet op, maar initiatiefneemster Vivienne Winkelaar weet nog niet wanneer het opengaat. Nog deze maand, hoopt ze.

Ook als later deze maand blijkt dat de regering vasthoudt aan beperkingen die gelden vanwege de coronacrisis - zoals onderling 1,5 meter afstand houden - hoopt Winkelaar toch bezoekers te kunnen ontvangen in het klimpark. ,,Eventueel alleen op afspraak en met maar een paar tegelijk. Dan is het een win-winsituatie. Veel mensen zitten nu al weken vooral thuis en willen er wel even tussenuit. Die mogelijkheid bieden wij ze.”

Winkelaar en haar partner Xavier Duijn runnen ook restaurant Bij Hen en pannenkoekenboerderij De Schaapskooi. De komst van het door hen bedachte klimpark had nogal wat voeten in de aarde. Omwonenden van de aanvankelijk bedachte plek vreesden geluids- en parkeeroverlast en waren bang dat bezoekers van het klimpark in hun woningen konden kijken.

Uiteindelijk werd besloten het klimpark op te schuiven richting het terrein van de kinderboerderij en gaf de gemeente Alphen een vergunning. De bedoeling is dat het klimpark zeven dagen per week opent, maar de meeste drukte verwacht Winkelaar op zondagen.

Initiatiefnemers van het klimpark Vivienne Winkelaar en Xavier Duijn.
Volledig scherm
Initiatiefnemers van het klimpark Vivienne Winkelaar en Xavier Duijn. © Daniëlle Verweij