Volledig scherm
John de Hoon van Avifauna (l) en Sjaak van der Vlies van het landschapsfonds bij de start van het natuurproject IJsvogel in 2017. © Martin Sharrott Fotografie

Alphens natuurproject IJsvogel pas in de herfst klaar

Het Alphense natuurproject IJsvogel, bij het Zaanse Rietveld, is later klaar. De stichting Landschapsfonds Alphen (SLA) en de gemeente hebben afgesproken dat zij in de herfst de laatste hand leggen aan het natuurgebied.

Het was de bedoeling dat dit voorjaar de laatste klussen in het riet- en moeraslandje naast de N11 zouden worden gedaan. Zo ontbreekt er nog een bruggetje, komt er nog een verhard pad van het Rietveldsepad naar het Ravelijnpad. Ook is een observatiescherm voorzien waar vandaan natuurliefhebbers vogels kunnen bespieden.

Maar net zoals dat bij sommige woningbouwprojecten het geval is, doet zich ook hier de oververhitte aannemersmarkt gelden. De materialen voor de brug en het pad zijn niet tijdig beschikbaar, heeft de gemeente gemerkt. Volgens een woordvoerster kan Alphen waarschijnlijk n juli of augustus verder.

Vogelkijkscherm

De vrijwilligers van het landschapsfonds op hun beurt waren nog druk bezig het vogelkijkscherm af te maken. Het was ook om die reden niet zo handig om nu een half voltooid object te plaatsen, legt woordvoerder Joost van Beek van de SLA uit.

Maar uitstel is geen afstel, bezweert hij. ,,We verwachten dat het gebied eind dit jaar helemaal klaar is. Aan de financiering ligt het in ieder geval niet, die is rond.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195