Volledig scherm
In augustus won Brasserie Buuren de Gouden Pollepel. © Peter Franken

Alphens restaurant Brasserie Buuren te koop

Het Alphense restaurant Brasserie Buuren, de laatste winnaar van de Gouden Pollepel, staat te koop. De eigenaren melden dat ze na dertien jaar toe zijn aan een nieuwe uitdaging. ,,We stoppen op ons hoogtepunt", zegt Stefan Fortuin.

Het restaurant won dit jaar voor de tweede keer in haar bestaan de Gouden Pollepel van deze krant. ,,Voor de meeste mensen zal het wel een verrassing zijn, dat we stoppen", beaamt mede-eigenaar en chef-kok Fortuin. ,,We werken nu dertien jaar lang, dag en nacht. Nu krijgen we weer tijd voor andere dingen.”

Opvolger

Quote

We draaien dit jaar 37 procent meer omzet dan in ons beste jaar tot nu toe

Sascha Veereschild

Fortuin wil wel als kok blijven werken, maar wil niet langer een eigen zaak. Het restaurant aan de Hooftstraat blijft gewoon open, tot er een koper gevonden is. ,,We willen wachten tot er een waardig opvolger is", reageert eigenaar Sascha Veereschild. ,,Voor de koper is er één verplichting: het personeel. Ik heb altijd goed voor ze gezorgd en wil dat blijven doen.” Veereschild geeft aan dat de beslissing om de zaak te koop te zetten ‘met pijn in het hart’ genomen is. ,,We hebben alles bereikt, ze zeggen wel eens dat je moet stoppen op je hoogtepunt. Dit jaar draaien we als een malle. Vanaf het moment dat we nummer één stonden in de Gouden Pollepel, is het druk geweest. Nadat we hadden gewonnen, nam de gekte alleen maar toe. We draaien dit jaar 37 procent meer omzet dan in ons beste jaar tot nu toe.”

Gezin

De belangrijkste reden om een stap terug te doen, is dat Veereschild meer tijd wil doorbrengen met zijn gezin. ,,Ik ben niet zielig, maar ik heb de laatste tijd veel gemist. Ik wil meer tijd met mijn kinderen en vrouw doorbrengen. Ik wil bijvoorbeeld kijken bij de hockeywedstrijden van mijn zoon. Ik ben echt bang dat ik er later anders spijt van ga krijgen. Dit besluit is me echt niet in de koude kleren gaan zitten. Dat ik dit moest vertellen aan het personeel was heel moeilijk. Ik kon het niet droog houden.”

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.