Volledig scherm
Rick Geurtsen links) en Michael Robbert Brans nadat ze in China zijn gefinished. © Michael Robbert Brans

Alphense blade runner ‘topfit’ na halve marathon over Chinese Muur

Na een jaar voorbereiding verliep de Great Wall Marathon over de Chinese Muur voor Alphenaar Rick Geurtsen dit weekeinde ‘fantastisch'. ,,Dit krijgt een vervolg, dat staat vast. Je kunt altijd meer dan je denkt”, verzekert hij vanuit China. 

Geurtsen is wel gewend te sporten met één been. Maar de kronkelige, loeisteile tocht van 21 kilometer met de eerste zeven kilometer over de trappetjesrijke Chinese Muur was ook voor hem een ongewis avontuur. ,,Na de eerste parcoursverkenning dacht ik nog: waar ben ik aan begonnen? Maar dit had ik voor geen goud willen missen, deze prestatie en alles wat ik onderweg zag vergeet ik nooit meer.’’

30 graden

Quote

Ik had ervoor gekozen met een gewone prothese te lopen en niet met mijn blade

Rick Geurtsen

En het rare is volgens Geurtsen: na bijna vier uur zware inspanning voelde hij zich nog heel goed. ,,Sterker: ik ben nu een etmaal verder en voel me topfit. Ik had ervoor gekozen met een gewone prothese te lopen en niet met mijn blade, want dat is op de Chinese Muur ondoenlijk. Onderweg moest ik alleen tweemaal stoppen om die prothese weer een beetje droog te maken.” Want het was bij een temperatuur van pakweg 30 graden natuurlijk wel flink zweten.

Geurtsen ondervindt nog dagelijks de gevolgen van zijn motorongeluk in 2003. De Great Wall Marathon liep hij met Michael Robbert Brans uit Zeewolde. Bij hem werd een been geamputeerd (vanwege kanker). ,,Mijn maatje finishte een uurtje na mij, dat was heel emotioneel”, vertelt de Alphenaar. ,,Wij zijn er trots op dat we allebei tientallen andere deelnemers achter ons wisten te laten. In totaal waren er wel zo'n 2000 lopers.”

Doelen

Zondagavond wacht het afscheidsdiner voor alle deelnemers, maandagavond keert Geurtsen terug in eigen land. Met hun deelname aan de Great Wall Marathon wilden Geurtsen en Brans anderen inspireren ondanks een handicap te blijven bewegen. ,,Wij komen van ver. Het helpt altijd als je jezelf doelen stelt”, heeft Geurtsen gemerkt.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195