Volledig scherm
Een Stafford (niet de hond die bij het Alphense bijtincident was betrokken) © Archieffoto AD

Alphense hondencoach: ‘Na bijtincident aan schandpaal genageld’

Ze traint mensen in het onder controle houden van hun honden, maar uitgerekend de twee Staffords van een 27-jarige Alphense beten in de zomer van 2017 bij het uitlaten twee wandelaars. 

Daarom kreeg de vrouw vandaag bij de Haagse rechtbank een voorwaardelijke geldboete van 500 euro.

Litteken

Quote

Ik vind het verschrik­ke­lijk wat er is gebeurd

De beesten hapten een vrouw in haar been en billen en een man in zijn arm. De vrouw hield een litteken over aan het incident. ,,Ondanks laserbehandeling is die nog altijd zichtbaar”, zei het slachtoffer woensdag in de rechtszaal. De man en vrouw hadden op 25 juni 2017 de pech dat ze, terwijl ze hun hond uitlieten, de Alphense hondencoach tegenkwamen. Ze liet net de twee Staffords uit en kon die niet onder controle houden.

,,Ik vind het verschrikkelijk wat er is gebeurd”, zei de hondencoach tegenover de rechter. ,,Voor mij als hondencoach komt zo’n incident dubbel zo hard aan.” Eén van de Staffords was nog herstellende van een operatie. Daarom dacht ze dat ze de beesten wel in bedwang kon houden, maar dat pakte dus heel anders uit.

Talkshows

De hondencoach heeft haar eigen trainingsmethode ontwikkeld voor hondeneigenaren en heeft ruim 13.000 volgers op sociale media. Ze zat al eens in de talkshows van Jeroen Pauw en Humberto Tan op tv en hield al eens een theatershow over haar werk.

De Alphense vindt dat ze al zwaar genoeg is gestraft doordat ze op sociale media veel negatieve berichten heeft gekregen na het incident. ,,Ik ben aan de schandpaal genageld.” Daardoor liep haar onderneming geruime tijd ook minder goed. Ze verklaarde bij de rechtbank dat ze haar honden nu standaard gemuilkorfd uitlaat.

Gevaarlijk

Het Openbaar Ministerie wilde de vrouw aanvankelijk niet vervolgen voor het bijtincident. Tijdens de zitting bij de Haagse rechter eiste de officier van justitie toch een geldboete van 300 euro. Volgens hem had het voor de Alphense hondencoach duidelijk moeten zijn dat de twee Staffords als gevaarlijk beschouwd moesten worden. Eén van de beesten was namelijk eerder ook al bij een bijtincident betrokken, zei de officier.

De rechter vond ook dat de Alphense de honden beter in bedwang had moeten houden. Bij wijze van waarschuwing legde ze de vrouw alleen een voorwaardelijke boete op. Die hoeft ze pas te betalen als ze weer in de fout gaat.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.