Volledig scherm
Sfeerbeeld van het jaarlijkse Sama Sama Festival in Alphen. Dit jaar zamelt de organisatie via een loterij ook geld in voor gedupeerden van recente aardbevingen in het oosten van Indonesië (archieffoto). © Martin Sharrott

Alphense Molukkers in actie voor gedupeerden aardbevingen

De Molukse gemeenschap in Alphen wil binnenkort een benefietconcert houden om geld in te zamelen voor gedupeerden van de recente aardbevingen in het oosten van Indonesië. Ook wordt tijdens het jaarlijkse Sama Sama Festival in Alphen, eind november, een loterij gehouden waarvan de opbrengst naar de getroffenen gaat.

Quote

Na de eerste beving eind september met 6,8 op de schaal van Richter zijn er al meer dan duizend naschokken geweest

Nina Tuhumena

,,Er is in Nederland veel te weinig aandacht voor de ramp die de Molukkers in Indonesië heeft getroffen", vindt  Nina Tuhumena. ,,Complete dorpen zijn verwoest. Na de eerste beving eind september met 6,8 op de schaal van Richter zijn er al meer dan duizend naschokken geweest. Een flink aantal mensen moet al weken op straat leven. Daar zijn ook mensen met een handicap bij, zij liggen dan op een zeiltje in de regen. Hier in Alphen leven we erg mee. Iedereen heeft wel familie of andere bekenden daar.”

Tuhumena en anderen van de Molukse gemeenschap in Alphen willen helpen. ,,We ondersteunen een Nederlandse die al enkele jaren in Indonesië is, zij begon na de ramp spontaan anderen te helpen. Ze is een soort Robin Hood. Op 2 november is er in Barneveld een benefietconcert om geld op te halen. Daaraan doen al allerlei Molukse artiesten mee. Toch willen we zelf ook nog iets doen. We denken aan een benefiet in theater Castellum. Binnenkort bepalen we wat het precies wordt.”

Danjil

Nina Tuhumena is familie van muzikant Danjil Tuhumena, de oud-Alphenaar die in 2011 de finale haalde van tv-programma The Voice. Ook Frangken Tuhumena is familie van haar. Hij is betrokken bij het Sama Sama Festival in Alphen, op 29 november. ,,We zamelen daar geld in voor het opknappen van de kerk in de Molukse wijk, aan de Dennenlaan. We hebben besloten ook nog een loterij te houden voor de gedupeerden van de aardbevingen. We hopen 4000 euro op te halen.” De hoofdprijs van de loterij is een reis naar Bali.

Bij de aardbevingen in Indonesië vielen dertig doden en meer dan 150 gewonden.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alphen en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195