De Andrew Sisters maken deel uit van de Alphense theaterproductie.
Volledig scherm
PREMIUM
De Andrew Sisters maken deel uit van de Alphense theaterproductie. © Peter Franken

Alphense oorlogsverhalen verteld in theaterproductie: ,Zij herinneren zich sommige gebeurtenissen nog tot in het kleinste detail’

De Werf gaat in mei 75 jaar terug in de tijd. Het oude bedrijfspand ondergaat een metamorfose voor theaterproductie Het wordt zomer. De makers hebben daarvoor oorlogsverhalen verzameld van Alphense ooggetuigen. ,,Zij herinneren zich sommige gebeurtenissen nog tot in het kleinste detail."

In de Werf aan de Eikenlaan verrijst een dorpsplein. Een expositie die een tijdpad vormt, leidt de toeschouwers deze andere wereld binnen. Op het dorpsplein worden ze ontvangen door de zingende Andrew Sisters, kinderen spelen oud-Hollandse spelletjes, dorpsgenoten kletsen, er wordt gelachen. Nederland is bevrijd.

  1. Restaurants koken voor zorgverleners, digitale diagnose via UMC Utrecht
    PREMIUM
    CORONA KORT

    Restau­rants koken voor zorgverle­ners, digitale diagnose via UMC Utrecht

    In deze crisis hebben alle zorgverleners veel minder tijd om goed voor zichzelf te zorgen. Daarom heeft het personeel van Brasserie Bar De Zalm, Bodega 32 en Koeien en Kaas Gouda samen iets bedacht om deze noeste werkers te helpen. ,,Om ze een hart onder de riem te steken gaan we ze verwennen en een beetje ontzorgen door een keer lekker voor ze te gaan koken! We beginnen bij het Groene Hart Ziekenhuis”, aldus Brasserie Bar De Zalm op Instagram.