Volledig scherm
Jumbo Ten Brink investeerde fors in camerabeveiliging. Rechts eigenaar Edwin ten Brink. Archieffoto © Peter Franken

Alphense super Ten Brink wint award voor veiligste winkel

De Jumbo-super van Edwin ten Brink heeft de 'Wel-zo-veilig-Award' gewonnen, in de categorie detailhandel. Deze prijs wordt maandag uitgereikt in de week van de veiligheid. 

De super in de Alphense Herenhof wint de prijs omdat 'eigenaar Edwin ten Brink een pakket aan maatregelen heeft getroffen om een zo veilig mogelijke winkelomgeving voor medewerkers en klanten te creëren', staat in het bericht. Zo heeft de supermarkt een gesloten betaalsysteem en een camerasysteem voor gezichtsherkenning.

In maart 2017 merkte Ten Brink dat bij bijna tachtig procent van de winkeldiefstallen grote boodschappentassen werden gebruikt. Sindsdien heeft de winkel een camerasysteem en een medewerker die de beelden bekijkt op afwijkend gedrag. Bovendien werden medewerkers getraind om verdacht gedrag te herkennen. 

Als klanten eenmaal betrapt zijn op diefstal, krijgen ze een winkelverbod. Het camerasysteem herkent ze, als ze de winkel instappen. Bovendien werkt Ten Brink nauw samen met de politie. Detailhandel Nederland reikt jaarlijks de ‘Wel-zo-veilig-Award’ uit in de categorie detailhandel. De awards worden tijdens de Week van de Veiligheid van het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid uitgereikt om het belang van preventie en veiligheid te onderstrepen.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Alphen en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.